Health Economics Lunch Seminar

Hälsoekonomiskt lunchseminarium

Vid detta seminarium presenterar Hanna Mühlrad, doktorand vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet, sitt paper med titeln:
"Delivery mode for high-risk pregnancies: Effects on fertility, health and labor market outcomes"

I use a sharp increase in planned cesarean sections (CS) among breech presentation pregnancies at term, and study the short and long term effects on fertility, health and labor market outcomes in Sweden. The change in delivery mode followed new evidence of preferred mode of delivery from, inter alia, a large scale and international randomized controlled trial published in 2000. This information shock, to the medical society, is used as exogenous variation in CS. In particular, the effects on child and maternal health, subsequent fertility outcomes and labor market responses from CS are documented in this study. The overall results suggest that the rise in planned CS improved child health while, for first time mothers, reduced future fertility and increased income from gainful earnings.

Vi bjuder på en lunchsmörgås.
Anmäl deltagande via länk nedan.

Datum: 2017-04-10

Kategorier: Forskning

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1, sal C32

Sista anmälningsdag: 2017-04-06 kl. 17:00.

Kontaktperson: Naimi Johansson

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Till kalendern

Sidansvarig: Ann-Christin Räätäri Nyström|Sidan uppdaterades: 2012-12-20