Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Organisation

CHEGU leds av en föreståndare, som utses av Universitets Rektor. Föreståndaren skall vara anställd vid Göteborgs universitet och fullgöra uppgiften inom ramen för sin anställning.

Som stöd i sin ledning av verksamheten har CHEGUs föreståndare en styrgrupp, vars uppgift är att föreslå och följa aktiviteter inom centrumbildningens ram så att des målsättning nås. Ordförande och övriga ledamöter utses av Rektor. Föreståndaren ingår ej i styrgruppen men deltar som föredragande i styrgruppens sammanträden.

Styrgruppen kompletteras med en internationell advisory board, vars medlemmar utses av föreståndare och styrgrupp gemensamt. Dess uppgift är att föreslå och följa hälsoekonomisk forskning inom CHEGU med utgångspunkt från den internationella utvecklingen inom området.

Föreståndare och styrgrupp kan också inrätta referensgrupper för andra specifika ändamål.

Forskning, utbildning och övriga aktiviteter inom CHEGUs verksamhetsområde sträcker sig över discipliner, institutions- och organisationsgränser, med Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan och Enheten för hälsometri vid Sahlgrenska Akademin som huvudsakliga initiativtagare. Administrativa funktioner som föreståndare, sekreterare och webbmaster fullgörs inom ramen för en anställning vid någon av de i centrumbildningen CHEGU medverkande institutionerna. CHEGU har alltså ingen egen anställd personal. I Göteborgs universitets organisation hör CHEGU administrativt till Handelshögskolans ansvarsområde och är placerat vid institutionen för nationalekonomi med statistik.


 

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://chegu.handels.gu.se/om/organisation/
Utskriftsdatum: 2020-07-06